fredag den 27. september 2013

Glimt fra dage i Rumænien sept. 2013

Endnu to dage med besøg hos vore skolebørn, nu er vi nået hele raden rundt. Alle 52 familier og 74 børn er besøgt. Det har været stort for os at se. at det arbejde så mange bruger penge og tid på lykkes. Lang, langt de fleste besøg har været gode, der er flyttet noget gennem årene. Alle er meget glade for vort besøg, vi er blevet takket ud over alle grænser, og mange har udvist så stor taknemmelighed og sagt så mange pæne ord om os, at det vil jeg undlade at gentage her. Vi har været meget velkommen alle de steder. vi har besøgt. Og vi har fået i overflod af valnødder, svampe, mælk, æg og vindruer, som tak.  Gaver som udtrykker deres varme og hengivenhed. Vi har alle steder gjort meget ud af, at fortælle, at vi bare er formidler af noget, som andre har givet. Hermed en tak til alle der støtter arbejdet i Rumænien og i 

særdeleshed skoleprojektet. En særlig tak til Tylstrup Genbrug, der gav os penge med, så alle familierne i projektet kunne få en gave på 200 Ron, ca. 350 kr. Det har gjort stor lykke.
Det har slået os igen i år, hvor stor velsignelse skoleprojektet bringer til så mange mennesker, vi har fået et utal af gode historier og oplevelser. Gang på gang har det overrasket os, den gode udvikling der er sket i de fleste familier, og vi bliver varme i vore hjerter, når vi oplever, at der gennem projektet bringes håb og glæde til mange børn og unge mennesker. Alligevel er det ikke ”lutter lagkage” der er også steder vor de svære 
omstændigheder har taget overhånd og fjernet det sidste håb, mennesker hvis sygdom har sat så stort præg på familien, at alle har mistet glæden. Familier der er flyttet til udlandet, børn der er taget ud af skolen for at tjene penge til mad. Heldigvis er de gode historier lang de fleste.
Jeg skal heller ikke undlade at takke Dorthe, Elena og Cornel for det kæmpe arbejde de lægger i projektet, igen og igen svarer de på telefonen, giver gode råd, opmuntrer, motiverer og i det hele taget lægger en kæmpe indsats i arbejdet. De nyder da også en stor respekt i alle familierne.
Når jeg skal evaluere besøgene, bliver jeg meget ydmyg og taknemmelig over, at Britta og jeg har det privilegium at være medarbejdere i det her projekt. En stor tak til både Gud og mennesker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar